3rd bij NK Lightning

Gisteren was de vijfde editie van het NK Lightning in het Willem II stadion in Tilburg. Vroeger werd het ook georganiseerd in het stadhuis van Apeldoorn. Destijds was een derde plek mijn beste prestatie, en dit heb ik dit keer weten te evenaren. Op zo’n NK worden 43 partijen gespeeld met slechts 2 minuten bedenktijd per partij! Best wel intensief dus, en typisch iets voor de specialisten.
Soms kan het er chaotisch aan toegaan. Zie bijvoorbeeld hier hoe Anish probeerde mat te zetten met paard en loper:

Vanuit Den Bosch ging ik op pad met Brent en Thomas. Die scoorden eigenlijk naar verwachting in de middenmoot van de B-groep. Dave Wildschut begon met een nederlaag tegen Anish Giri, maar won finalegroep I met een score van 13 uit 13!
Zelf kwalificeerde ik me voor de hoogste finalegroep door in de laatste voorronde 6/7 te halen in groep C, waarmee ik op 20 uit 28 kwam. 1 van die partijen won ik binnen 20 seconde (zie onder voor partij).

In de finalegroep begon ik goed met een aanvalsoverwinning op Liam Vrolijk (zie onder voor partij) en een schwindel tegen Mark Timmermans (net als tegen Kees op vrijdagavond kon ik een loper in de hoek insluiten, maar dit keer kostte het me wel een toren en 2 pionnen). In ronde 4 boekte Anish een historische overwinning op mij (voor het eerst in een toernooipartij), waarna ik in de subtop terecht kwam.

De witpartij tegen Vrolijk. Op het bord ernaast gaat Anish onderuit tegen Mark Timmermans. (Foto van Frans Peeters)

Het was een nek-aan-nek race, waar ik onderweg van Niels verloor, maar door overwinningen op de onderste 5 werd ik derde, op gepaste afstand van Hing Ting en Anish. Zie onder voor de partij in de slotronde tegen Thomas Beerdsen, waarin ik won dankzij een openingsval in het Engels, die ik eerder ook al op de clubavond op het bord had.

Voor het foto-album van Frans Peeters zie deze link.

1 comment to 3rd bij NK Lightning

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>