Gedeeld eerste bij OKU

Afgelopen weekend deed ik voor de derde keer mee met het weekendtoernooi in Utrecht. In 2012 haalde ik 4 uit 6 en in 2017 4.5 uit 6.
Ditmaal wist ik mezelf weer te verbeteren en haalde ik 5/6. In het begin ging het erg moeizaam en zag het er niet naar uit dat het een goed toernooi ging worden. In de eerste ronde kwam ik verloren te staan maar bood mijn tegenstander plots remise aan. In de tweede ronde was de structuur lang symmetrisch en had ik geen voordeel. Het omslagpunt van mijn toernooi was in de volgende stelling:


Wit heeft net Td1-c1 gespeeld. Wat kan zwart aan zet hier doen? En hoe wint het dan in alle varianten? Onderaan kun je al mijn partijen naspelen.
De derde ronde won ik regelmatig van Tom de Jong. Daarmee kwam ik op 2.5/3 en deed ik weer mee! Ik besloot de CL-finale dus maar over te slaan om te proberen nog een punt te scoren. Tegenstander Vincent Diepeveen speelde 6.Lg5 in de Najdorf zonder het te kennen. Ik kreeg een aantal tempi cadeau en maakte een pionnetje buit. Hij gaf erg snel op waardoor ik de tweede helft nog op de radio kon volgen. Ook won ik hierdoor net als in 2012 een fles wijn met een snelle Najdorf-overwinning!

Deze spelers hadden geen zin in een saaie CL-finale en brachten vuurwerk op het bord.

In de vijfde ronde speelde ik met wit tegen Miezis. Hij had het eind mei in de Franse competitie erg goed gedaan met een tpr van boven de 2700. Dat wist ik in mijn voorbereiding niet. Wel zag ik dat hij altijd de Kan speelt en dat ik een goede score tegen deze opening heb. Hij deed precies hetzelfde als in een winstpartij uit de Franse competitie en daarmee liep hij recht in mijn ontbijtplug. De eerste 14 zetten volgenden Balogh-Miezis uit de Franse competitie. De 4 zetten erna volgde ik de aanbeveling van de computer waardoor ik met +0.7 uit de opening kwam. Na de 17de zet speelde hij onnauwkeurig en technisch speelde ik het prima uit. Ik was blij dat het weer lukte om een mooi niveau te bereiken, en met 4.5/5 had ik een erg mooie uitgangspositie.

In de slotronde koos ik ervoor dit te consolideren met een snelle remise, waardoor ik me verzekerde van een gedeeld eerste plek.
Met Marc Smits en 2 teamgenoten van Mosan (Beerdsen en Warmerdam) wisten we ook de teamprijs binnen te slepen!

Siem speelde trouwens remise tegen Miezis en haalde 3.5 uit 6. Hopelijk volgend jaar weer HMC’ers!
Zie ook de website van het toernooi.
Met dank aan René voor de foto en de support!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>