Tuinman afwezig, spektakel niet

Afgelopen vrijdag was de laatste ronde van de interne competitie van dit seizoen. Kees, De Tuinman, is op vakantie en dus doe ik zelf maar verslag van mijn partij. Tom stond een punt achter op Twan (de winnaar van de drie eerdere periodes dit seizoen!), maar Twan mengt zich tegenwoordig weer wat vaker in het toernooigeweld in Nederland. Niet onverdienstelijk zelfs: een gedeelde toernooioverwinning in Utrecht , een derde plek achter Giri en Hing Ting bij het NK Lightning en afgelopen weekend een mooie derde plek bij het HSG Open waarmee hij onder andere GM’s Erwin L’Ami en Friso Nijboer onder zich hield en ook heel wat talentvolle IM’s. Tom had door de afwezigheid van Twan echter wel de kans om de periode te winnen. Winst was hiervoor noodzakelijk. Tom moest echter wel van mij zien te winnen met zwart. Dit seizoen heb ik een slecht seizoen gedraaid in de externe competities, maar bij de interne alleen tegen Twan verloren. Een aantal remises en de rest gewonnen. Ook Anish Giri kwam vorig weekend niet tot winst in een duo-simultaan. Ik speelde samen met Brent Burg en Giri mocht niet klagen met de remise.
Naast de partij tussen Tom en mij wil ik niet voorbij gaan aan het feit dat Cees van Zelst zijn rentree in het BoschRos heeft vervolgd met zijn rentree bij de interne competitie. Alleen de allergrootsten winnen bij hun rentree, zo ook Cees. Max Kaliberov moest er aan geloven.

In de analyse tussen Tom en mij kwam de volgende stelling op het bord

Tom heeft zojuist Lf5 gespeeld met het idee om op e4 te slaan. Als ik dan met de toren terugsla komt Ph3 en Txf2 met winst voor zwart. Als ik met het paard terugsla dan volgt Dh1#. Tom was al tegen heel wat tactische grappen aangelopen in de analyse en hij zei: ‘Nu win ik, tenzij je weer een smerige truc hebt’. En of ik die had! Wat speelt wit?

2 comments to Tuinman afwezig, spektakel niet

 • Mollemaestro

  Hierbij de simultaanpartij van Giri tegen Brent en mij bij het 5-jarig jubileum van SG King.

 • Mollemaestro

  Antwoord diagram:
  1.Pf6+!
  A:1…Kh8 2.Dxg7+ Kxg7 3.Pxf5+
  B:1…gxf6 2.Dg7+ Kxg7 3.Pxf5+
  C:1…Txf6 2.Dd8+ C1:2…Tf8 3.Dxh4 C2:2…Kf7 3.De8#
  D:1…Dxf6 2.Dxf4

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>