Bekerteam neemt revanche op Blerick

Afgelopen vrijdag hebben we met 3-1 gewonnen van Blerick. Hiermee namen we sportieve revanche op de 3-1 nederlaag van 2 seizoenen geleden in Blerick. Voor deze gelegenheid stelde Blerick vier Duitsers op. Thomas en Nargiz speelden voor het eerst in ons bekerteam en speelden uitstekende partijen. Waar Dennis Liedman de vorige keer nog soepel Mischa van het bord schoof, opende Thomas de stelling vroeg en rekende veel beter. Nargiz ging ook dwars door een Moderne verdediging en zo stonden we al 2-0 voor.
Zelf kwam ik zeer comfortabel uit de opening na het volgen van een aanbeveling van Hammer, maar liet door een moment van ongeduldigheid veel tegenspel toe. Toen mijn tegenstander toch passief bleef spelen, kon ik mijn stukken herorganiseren en een beslissend offer plaatsen. Hiermee was de match binnen, maar Jeroen had nog een lastig eindspel, dat hij niet wist te redden. Na 15 december volgt de loting voor de derde ronde. We rekenen ons gelukkig met het verse bloed in het bekerteam, hierdoor worden we wat minder voorspelbaar!

Zie onder voor de analyse van mijn partij. En groeten aan de tuinman!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>