HMC 4 verliest koppositie aan mede koploper

Zaterdag 1 februari moesten we na 3 ongeslagen wedstrijden en de koppositie tegen het sterke team van Deurne die ons met evenveel matchpunten op de voet volgden,
maar met 1,5 bordpunt minder.

We wisten dat ze met een heel sterk team konden opkomen en dat deden ze ook.
Op alle vier de borden zagen we een overmacht aan ratingpunten.

Op bord 1 speelde ik tegen Thijs de Groot maar kwam niet echt in mijn spel ik dacht de stelling scherp te maken door een pion te offeren maar kreeg geen enkele compensatie.
Ik verloor nog een tweede pion en kwam steeds slechter te staan. Vervolgens gaf ik nog een stuk weg en kon ik opgeven.

Op bord 2 speelde Bart van der Krogt met wit de Kings Indian Attack en kwam goed uit de opening hij zette Kurt Kohler goed onder druk. Maar plotseling zag ik dat Bart twee pionnen achter stond. Hij probeerde nog een koningsaanval op te zetten, maar toen zijn tegenstander de dames kon ruilen was het eindspel niet moeilijk meer te winnen.

Op bord 3 speelde Joep Smetsers tegen Loek Verkooijen met 260 rating punten verschil.
Joep had tot nu toe een score gehaald van 3 uit 3! Het werd een spannende wedstrijd maar erg gecompliceerd. Joep wist een stuk te winnen en kreeg een behoorlijke aanval. Hij had een open g-lijn op het hart van de koning en met een stukoffer wist hij de koning bloot te zetten. Dit leverde hem nog een extra kwaliteit op dus stond hij een volle toren voor.
Na nog wat zetten gaf zijn tegenstander op. Joep is nu de onbetwiste topscorer in HMC 4.

Op bord 4 speelde Ekko Oosterhuis tegen Ger Dekker die ook ruim 200 ratingpunten meer had. Ekko had net als Joep ook een indrukwekkende start met 3 uit 3! Vandaag ging het helaas niet goed. Het was een Italiaanse partij waar ik niet veel van heb gezien maar ik zag dat Ekko ineens een stuk achter kwam en dat hij zich nog wel staande probeerde te houden.
Maar helaas liet zijn tegenstander niet meer los en zette Ekko mat.

We staan nu op een tweede plaats op twee matchpunten van de nummer drie en vier en een behoorlijke hoeveelheid bordpunten meer. We moeten nog 3 wedstrijden spelen.

Op 7 maart moeten we uit tegen D4. En we moeten nog tegen OSV 1 en 2.

Eric Merx

 

4 comments to HMC 4 verliest koppositie aan mede koploper

 • Mari

  Hoi Eric,

  Mooi verslag van een minder mooi verlopen wedstrijd. Alleen Joep presteerde ver boven zijn niveau. Goed gedaan Joepie!
  Gelukkig staan er nog drie wedstrijden op de rol om deze zeperd weg te poetsen!

 • eric merx

  Hoi Mari, ja we hebben inderdaad een flinke opdonder gekregen maar gezien het ratingverschil was het geen schande om te verliezen. We kunnen nog knokken voor een tweede plaats en dat is ook een mooi resultaat. En Joep heeft een indrukwekkend seizoen gedraaid tot nu toe, vooral zijn laatste overwinning tegen een behoorlijk sterk tegenstander is er een om in te lijsten.Hopelijk ben jij 7 maart weer van de partij!

 • Mari

  Hoi Eric,

  Uiteraard ben ik 7 maart weer van de partij! Of we daar beter van worden, is de vraag. Ik doe vooral mee voor de gezelligheid. Als jij, Onno en de onverslaanbare Joep ieder voor een vol punt zorgen, winnen we toch maar mooi met 3-1. En een tweede plaats is ook heel mooi!

 • eric merx

  Hoi Mari, fijn dat je mee kunt doen op 7 maart en inderdaad de gezelligheid staat voorop.Onno heet eigenlijk Ekko….En ik acht jou zeker niet kansloos op bord 1 tegen de eerste bordspeler van D4.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>