Tuin der Listen CI: Wat te doen tegen Toms supertrio?

Wie ooit het genoegen had met zwart tegen Tom Verhoeven te spelen kent het probleem: wat te doen tegen Toms supertrio 1.Pf3, 2. c4, 3. g3? Wat ligt er meer voor de hand dan te zien hoe Twan dit aanpakt? En wat blijkt? Zelfs hij heeft het na deze zettenreeks niet makkelijk. Zie bijvoorbeeld de volgende stelling, die ontstond na Twans twintigste zet uit hun partij gespeeld in groep 1:

Hoe zou Tom zijn voordeeltje kunnen uitbouwen?

Hoe Tom aan deze voor hem gunstige stelling kwam en hoe Twan op fraaie wijze ontsnapte,  zie je hierna. Met dank aan Twan voor zijn uitvoerige analyses, die zelfs in de eerste minuten van de zaterdag al in mijn inbox verschenen.

Kees van Oirschot

1 comment to Tuin der Listen CI: Wat te doen tegen Toms supertrio?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>