Tuin der Listen CII: Clubkampioenschap HMC, jaargang ???

De vraagtekens hierboven staan er niet voor niets. Het kampioenschap van onze club is al jaren in nevelen gehuld. Wie weet dat er afgelopen vrijdag een partij voor is gespeeld? Wie weet welke spelers erbij betrokken zijn? Wie weet om welk jaar het gaat? Bij dezen vraag ik het bestuur te zoeken naar een zodanige  organisatie van deze titelstrijd,  dat die meer aandacht krijgt en meer glans.

Een poging tot opheldering:  het gaat om Twan Burg en Tom Verhoeven.  Ja, Thomas Mollema had ook gekund, maar zijn tijd komt nog wel ( of is er al?). En welk jaar? Weet ik niet precies. Laten we uitgaan van 2019-2020. Wat we ook niet precies weten is wanneer ze hun tweede partij spelen. Zelfs Twan weet het niet.

Het diagram hieronder toont een stelling uit hun eerste partij. Twan (zwart) pakt Toms Réti hardhandig aan. Hoe had de witspeler onheil kunnen voorkomen? Zoals gebruikelijk vind je de complete partij onder het diagram.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>