HMC slaat weer toe in Sas van Gent

Sas van Gent, 7 maart 2020. De ernst van het Corona-virus is nog niet bij iedereen doorgedrongen. Partijen van Brabanders mogen achteraf gespeeld worden als ze zich niet goed voelden. Gelukkig voelde iedereen zich kiplekker we gingen we op pad richting Zeeland om Sas van Gent voor de 9de keer op rij te verslaan. Het werd een geruisloze 5.5-4.5, voor de 4de keer op rij. De uitslag doet een spannende strijd vermoeden, maar vanwege het wedstrijdverloop was het een comfortabele overwinning.

De westrijdleider geeft aan dat dit weleens de laatste wedstrijd van het seizoen zou kunnen zijn. Inmiddels is bekend dat in ieder geval de 7de ronde uitgesteld wordt. Dit betekent geen thuiswedstrijd voor HMC op 28 maart! Handenschudden is niet verplicht. De meeste spelers besluiten dat het respecteren van de tegenstander belangrijker is dan het verder indammen van het virus.

Toen het nog licht was in De Speye

Martin begint solide met een remise tegen de gevaarlijke Piceu. Tien minuten later zet Siem al het eerste volle punt op het scorebord. De Belgen lijken hem goed te liggen. Ikonnikov is zeer lastig te verslaan en dat zag Martijn ook in, dus remise. Rob had een lekker potje tegen Hans Groffen. Dit is de eindstelling:

Zwart lijkt er niet echt aan te pas gekomen te zijn. En dat was ook zo. Geert verdedigde een passieve stelling prima tot remise. Fridman maakte eeuwig schaak tegen Cardon, waar hij eerder wel 3 keer van won. Een kleine tegenvaller dus, maar gelukkig kon ik mijn partij succesvol afronden nadat Jeroen Bosch ook remise maakte.

Mijn paard van e7 kon op f5 dodelijk toeslaan, bij Rein was het slechts genoeg voor eeuwig schaak.

Hierdoor stond het opeens +3 met 2 borden te gaan, de match was gewonnen! Thomas en Nargiz hadden wel kansen maar verloren beiden met zwart.

HMC staat er prima voor

Hierdoor verzekeren we ons welhaast van nog een jaar in Meesterklasse. Het is wel even afwachten hoe de rest van de competitie uitgespeeld gaat worden. De bekerwedstrijd tegen Zuid-Limburg wordt ook niet meer in maart gespeeld.

Voor de partijen zie schaaksite.

Met dank aan René Olthof voor de foto’s en het invoeren van de partijen!

Zie de website van Sas van Gent voor hun verslag.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>