Bericht KNSB-competitie 2020-2021

Van: Dharma Tjiam, directeur KNSB
Afgelopen zaterdag is in de Bondsraad de opzet van de KNSB-competitie 2020-2021 besproken. De Bondsraad heeft nog een aantal zaken ter uitwerking meegegeven aan de KNSB. Daar gaan we eerst mee aan de slag.

De Bondsraad is er in grote meerderheid voorstander van om de KNSB-competitie 2020-2021 met de normale teamgrootte te laten spelen, d.w.z. tientallen in Meesterklasse en 1e klasse, achttallen in de overige klassen. Wel zijn er de nodige vragen en opmerkingen over de promotie/degradatieregeling. Het seizoen 2020-2021 wordt naar verwachting een apart seizoen, met substantiële kans dat door een oplaaiend coronavirus de sportcompetities verstoord zullen worden. Om die reden zal de KNSB nog eens naar de promotie/degradatieregeling kijken, en hoe er omgegaan moet worden met teams die een jaartje overslaan.

Verder zullen wij kijken naar verschuiving van de deadline voor de inschrijving, van 15 augustus naar een later moment. Dit om clubs meer tijd te geven zaken rond hun locatie te regelen en de interesse onder hun leden te polsen. Voor ons is het van belang om voldoende tijd te houden voor het maken van een indeling, rekening houdend met de wensen van de clubs. De eerste ronde van de KNSB-competitie is op 31 oktober.

1 comment to Bericht KNSB-competitie 2020-2021

 • Wilbert

  Misschien wel goed om dit bericht aan te vullen met de mailing van de KNSB van 4-7 jl. Daar staan een aantal voorschriften in die het schaken – ook intern – er niet gezelliger op gaan maken. Hieronder een greep daaruit:

  ‘De belangrijkste regels uit het ‘Protocol verantwoord sporten’ die van toepassing zijn voor schaken
  zijn de volgende:
  – Zorg voor een goede ventilatie van de ruimte zodat de lucht regelmatig ververst wordt (zet zo mogelijk ramen en deuren open), dit voorkomt de kans op besmetting. Is het niet mogelijk voor goede luchtverversing te zorgen, dan is deze zaal niet geschikt;
  – Kwetsbare sporters (boven 70 jaar en uit risicogroepen) dienen zelf hun risico te analyseren of zij op de sportlocatie zich in groepen kunnen begeven. Raadpleeg desnoods uw huisarts;
  – Zorg dat altijd 1,5 meter afstand kan worden aangehouden tijdens het schaken. Er dient dus 1,5 meter afstand te zijn tussen 2 naastgelegen borden. Verder dienen looppaden breed genoeg te zijn. Bij borden links en rechts van het looppad dient het pad 3 meter
  breed te zijn;
  – De omvang van de zaal bepaalt hoeveel mensen u toe kunt laten tot uw clubactiviteit. Wanneer u meer clubleden heeft dan de zaal aan kan: zorg dan dat mensen zich aanmelden. Hiermee kan voorkomen worden dat te veel mensen aanwezig zijn in de speelzaal;
  – Reinig het materiaal zowel voor als na de training/wedstrijd;
  – Reinig of desinfecteer uw handen voor aanvang van de wedstrijd;
  – Zorg waar nodig voor persoonlijke hygiënemiddelen en schoonmaakmiddelen voor materialen (water en zeep en voldoende papieren handdoekjes);
  – Begeleiders/ouders/toeschouwers: deze mogen in de speelzaal aanwezig zijn mits de regels voor 1,5 meter afstand dit toelaten;
  – Voor aanvang van de sportactiviteit zal er middels een gezondheidscheck een aantal vragen worden gesteld, een overzicht van de vragen aan het einde van dit document.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>