HMC promoveert naar online meesterklasse

We hebben onze favorietenrol waargemaakt in klasse 2B van de online teamcompetitie. Met 251 punten lieten we de concurrenten ver achter ons. 9 leden deden mee, waarvan de top 8 scores meetellen. Zie deze link voor alle uitslagen. Volgende week hebben we 10 spelers nodig!

Twan: 70 punten
Jeroen: 38 punten
Martin: 32 punten
Geert: 31 punten
Thomas: 23 punten
Siem: 20 punten
Mischa: 20 punten
Matthijs: 17 punten
Dave: 16 punten

De puntentelling is bijzonder. Jeroen had een betere TPR dan ik, maar een stuk minder punten.
Hij scoorde 74% uit 17 partijen terwijl ik 66% uit 28 partijen scoorde. Dat ik toch meer punten had komt vooral door het ‘Berserken’. Dit betekent dat je in plaats van 3 minuten en 2 seconde voor de hele partij, slechts 1.5 minuut zonder increment hebt. Bij winst krijg je dan wel een punt extra. Ik wist 17 keer te winnen, dus dat tikt toch aan. Ook krijg je dubbele punten als je eenmaal een streak hebt, dat is wanneer je de vorige 2 partijen gewonnen hebt.
Het is wel een lastig formaat. Doordat je meer punten kan verdienen als je meer partijen speelt, krijg je haast. En dat komt het spel niet ten goede. Door al mijn partijen te ‘Berserken’ maakte ik een bewuste keuze om snel te spelen met meer fouten maar hopelijk ook meer punten.

In bovenstaande stelling besloot ik dat het kwaliteitsoffer na 13.Nxe4 genoeg kansen biedt. Na 13..Bxe1 14.Nd6+ Kf8 15.Nxf5 Bxf2 16.Rd7 sta ik een kwaliteit achter, maar zijn koning is niet veilig en mijn toren is op de zevende rij. 16..h6 verdedigt niet echt. Ziet u hoe het mat gaat na 17.e6 fxe6? Zie onder voor de partij.

Eens zien wie volgende week zondag voor HMC de strijd aan wil gaan in de online Meesterklasse. Je kan meedoen door je aan te melden bij team HMC en dan bij het toernooi zelf. Alle leden kunnen meedoen in dit spektakel!

Partij Twan:

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>