Daniel Fridman wint HMC Online Top 16

Daniel Fridman is de winnaar geworden de HMC Online Top 16. In een spannende finale was hij net te sterk voor Martijn Dambacher en won met 4-2. In schijnbare gelijke stellingen wist Fridman met technisch ijzersterk spel toch steeds problemen voor Martijn te creëren. Martijn deed nog wel wat terug door in een eindspel uit het afruilfrans toe te slaan, en kwam daarmee op 2-2. Een dubbele aanval van Daniel kostte echter een stuk, en met wit gaf Daniel het dit keer niet weg.De strijd om de derde plek was ook spannend, met 6 Franse partijen. Anna was sterk in de opening en in de aanval, terwijl ik vooral in het eindspel beter uit de verf kwam. Je zou het misschien andersom verwachten. In de beslissende partij kwam Anna met groot voordeel uit de opening, verzuimde ze de druk op de koningsvleugel te verhogen, met weinig tijd had ze geen goed plan meer en kon ik op de damevleugel counteren.

Voor alle finalepartijen zie onder. Met dank aan René Olthof voor de analyze van de partijen en de foto’s!
Daarmee komt er een einde aan dit online knock-out toernooi. Weinig verrassingen maar wel enkele leuke matches! Het volgende interne online toernooi is het HMC Snelschaakkampioenschap op 26 juni. Extern komen we vanavond weer in actie in de online meesterklasse.

Volledige deelnemerslijst met accountnamen en uitslagen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>