Snelschaakkampioenschap

Gisteren heb ik met 9.5/10 het snelschaakkampioenschap van dit seizoen gewonnen. Thomas werd 2de en Jeroen werd 3de. Het liep voor mij erg voorspoedig, en nadat ik Thomas vanuit de Breyer relatief eenvoudig versloeg werd het gat met de concurrentie niet meer gedicht. Alle partijen zijn na te spelen door op de resultaten in de eindstand te klikken. Tot zondag bij de teambattle!

Deelnemers:
JohanDerksen -Twan Burg 2515
IamNostromo – Jeroen Bosch 2410
GeertVdS – Geert van der Stricht 2389
Voorzitter-HMC – Thomas Mollema 2257
wilberts – Wilbert Schreurs 2148
daangeerke – Daan Geerke 2032
Plastic3 – Chiel Koster 2013
Berendonckzwemmer – Caspar Hermeling 2039
Einnar25 – Pierre Smeets 1973
Tom_Poes – Matthijs Dijkstra 1933
GdeRooij – Gert de Rooij 1932
DrHenk – Henk Mollema 1616
Suphus – Dennis Muskens 1320
xianqizhetommy – Tommy van Dooren

HMC Snelschaakkampioenschap 2020 reglement

 1. Het toernooi wordt gespeeld op lichess.
 2. Het start automatisch om 26 juni 2020 om 20:00.
 3. We spelen 11 rondes Zwitsers in 1 groep. Zie hier voor meer informatie over het Zwitsers systeem van lichess.
 4. Het speeltempo bedraagt 5 min per persoon zonder increment.
 5. Na de laatste partij van elke ronde is er 30 seconde pauze totdat de volgende ronde begint.
 6. De uitslag van elke partij op lichess is bepalend.
 7. Na het uitvallen van je internetverbinding tijdens de match blijft de uitslag van de partij die lichess geeft bindend.
 8. De eindstand van lichess is bindend. Bij gelijk aantal punten telt SB-punten. De speler die op basis van de eindstand van lichess als winnaar wordt aangewezen is HMC Snelschaakkampioen 2020 en ontvangt een beker.
 9. We vertrouwen erop dat iedereen sportief en zonder hulpmiddelen speelt. We kunnen dit niet controleren en vertrouwen er op dat iedereen fair-play hoog in het vaandel heeft.
 10. Aanmelden voor het toernooi kan door je eerst aan te melden op lichess bij HMC: https://lichess.org/team/hmc-den-bosch onder vermelding van je echte naam. Zodra je toegelaten bent bij het team kun je je aanmelden op de toernooipagina door op ‘join’ te klikken: https://lichess.org/swiss/WjCOhfpX. Het HMC Snelschaakkampioenschap is alleen open voor HMC-leden.
 11. Een week van tevoren is er een oefentoernooi: https://lichess.org/swiss/EpFCJdxG. Dit toernooi is open voor iedereen die lid van team HMC is op lichess.

6 comments to Snelschaakkampioenschap

 • Matthijs Dijkstra

  Wie heeft de vreemde regel verzonnen dat je onder je eigen naam moet spelen? Dat doet niemand, ook GM JohanDerksen niet.
  Kan ik meespelen onder mijn Lichess pseudoniem “Tom_Poes”?

  • Twaburov

   Hi Matthijs, ik heb de regels verzonnen, waar lees jij dat je onder je eigen naam moet spelen? De bedoeling is dat we weten wie wie is.

 • Matthijs Dijkstra

  Hoi Twan,
  Jij bent een doorgewinterde Lichess speler. Daarom verbaast artikel 10 me. Wellicht interpreteer ik het verkeerd wanneer ik de tekst “onder vermelding van je echte naam” lees. Ik speel niet onder mijn echte naam, maar onder de naam “Tom_Poes”, zoals jij onder “JohanDerksen” speelt.
  VG

 • Twaburov

  Met ‘vermelding’ bedoel ik dat je laat weten wie je bent. Er mogen alleen HMC’ers meedoen aan het snelschaakkampioenschap. Van Tom_Poes weet ik dat jij het bent, dus prima!

 • Matthijs Dijkstra

  Mooi, tot vrijdagavond om 20.00 uur!

 • Twaburov

  Tot vrijdag, Tom!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>