Interview Siem van Dael

Gefeliciteerd met je toernooioverwinning in Uppsala! Zie je dit als je beste resultaat tot dusver?
Heel erg bedankt, dit toernooi komt voor mij op de 2e plaats voor beste prestaties, op de 1e plaats komt toch nog het Europees kampioenschap in Bratislava U16 in 2019 waar ik met 7/9 2e werd.

Pantzar, Siem, Kusa (foto toernooisite)

Wat is je favoriete partij uit dit toernooi?
Mijn favoriete partij van dit toernooi was ronde 4, 23 zetten en mat! Ook de laatste ronde was erg interessant maar meer vanwege de stelling in combinatie met de toernooisituatie (remise was genoeg maar moest er hard voor werken in een interessant eindspel)

Laatste ronde (foto toernooisite)

Ondanks de coronacrisis heb je al in veel landen in Europa toernooien gespeeld. Hoe waren de coronamaatregelen steeds?
Ondanks de coronacrisis heb ik maar liefst 6 toernooien gespeeld sinds juli. In de eerste 2 toernooien in Servië en Bulgarije waren er nog niet zoveel maatregelen, dus dat ging ongeveer zoals altijd. In Griekenland was het voor mijn gevoel zeker een slechte invloed op het schaken, 35 graden, geen airco, dat is nog te doen met veel water, maar dan ook nog met een verplicht mondkapje op was net iets te veel. Ook in Italië was het erg warm en moesten we mondkapjes dragen, maar over het algemeen ging het prima met de coronamaatregelen.


Was je uitgenodigd voor dit toernooi? Met wie was je daar? 
Was dit je eerste keer in Zweden? Mooi land?
Voor dit toernooi was ik uitgenodigd door de organisator. Ik was de enige Nederlander die meedeed, maar ik er waren 3 vrienden uit Oostenrijk en Bulgarije die ik goed kende. Dit was de 1e keer in Zweden voor mij, ik heb niet heel veel van het land gezien vanwege de 3 dubbele rondes, maar 1 keer een verkeerde trein genomen en dus geëindigd in Stockholm centrum, het zag er allemaal goed uit in de avond, over het algemeen kreeg ik een goede indruk van Zweden, ook het hotel was goed verzorgd.

We hebben genoten van jouw originele openingszetten. Wat was het verhaal daarachter? En vond je het niet erg om slechter te staan met wit na zet 1?
Het verhaal achter mijn openingskeuzes was niet veel speciaals, mijn partijen waren grotendeels 20/30 zetten theorie en dan afhankelijk van hoe goed ik mijn lines herinnerde, een punt, remise of een nul. Met wit is er niet heel veel wat je fout kan doen op zet 1. Met zwart heb ik dan ook 1…g6 gespeeld in elke partij, toch geen theorie maar wel iets wat niet meteen verliest. Voor mijn gevoel is het onmogelijk om slechter te staan na zet 1! Zelfs met 1.h4.

Wat is je volgende toernooi? Wat zijn je ambities voor de komende tijd?
Mijn volgende toernooi op de planning is nog niet bekend, ik ben op dit moment aan het overwegen om volgende week naar Servië te gaan maar nog niks is zeker.

Geniet van deze toernooiwinst, en hopelijk kunnen we de KNSB-competitie snel hervatten met een speler in topvorm!

Siem viert zijn winst met zijn vrienden!

1 comment to Interview Siem van Dael

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>