Jeugdteam HMC E naar het NK in Almelo

Verslag van Floor Jilesen, moeder van Pim

Afgelopen twee weken is er een heleboel gebeurd voor vier jeugdspelers van onze club.
Zondag 27 september wisten zij zich in het Brabants kampioenschap voor jeugdclubteams categorie E (geboren in 2010 of later) te  plaatsen voor de eerste ronde van het NK in Almelo en afgelopen weekend wisten zij zich te plaatsen voor de finale.

van links naar rechts: Mark, Pim, Tiago, Hrdya

Met vier nog jonge spelers speelden Pim Jilesen (bord 1), Hrdya Daryana (bord 2), Tiago Omnes (bord 3) en Mark Brok (bord 4) in Eindhoven een spannend toernooi tegen 9 andere teams t/m 10 jaar. Met een mooie 3e plaats wisten zij, onder begeleiding van Chitra Daryana, de moeder van Hrdya, een plek te bemachtigen voor het NK in Almelo.

Afgelopen weekend was het dan zover. I.v.m de coronamaatregelen werd het NK iets anders gespeeld dan normaal. De 32 teams die zich geplaatst hadden moesten in dat weekend eerst een voorronde spelen, waarbij het aantal teams werd teruggebracht naar 16. HMC was ingedeeld bij ESV1, één van de favorieten voor de titel van het NK. In een sterke poule moest ons team de top 4 halen om een plek te bemachtigen in de finale van het NK.
In 7 partijen wisten ze de 3e plek te bemachtigen. Dit is een heel knappe prestatie, zeker als je bedenkt dat twee spelers nog maar 7 jaar oud zijn en de andere twee spelers eerstejaars E zijn. Hrdya (7 jaar oud, dus 3 jaar jonger dan de hoogste leeftijd in categorie E) bleef zelfs ongeslagen aan bord 2! De andere drie jongens hebben ook heel goede prestaties neergezet. Ze wonnen van kinderen met een aanzienlijke hogere rating of dwongen remise af tegen tegenstanders waarvan ze van te voren dachten te gaan verliezen. Wat vooral mooi was om te zien, was de betrokkenheid van de jongens onderling. Juichen als iemand gewonnen had (wel binnen de fatsoens- en gezondheidsregels) en gezamenlijk overwinningen vieren! Dan is het ineens een stuk minder erg als je zelf een keer een partij niet gewonnen hebt.

Op naar de grote finale van het NK teams t/m 10 jaar in november!

3 comments to Jeugdteam HMC E naar het NK in Almelo

 • Rene

  Super mooie prestatie. En fijn dat de jongens zo hebben genoten.

 • René Olthof

  Mooi resultaat – een fraaie traditie. Vele E-teams van HMC zijn jullie voorgegaan – zet ‘m op.

 • Kees van Oirschot

  Dit talent heeft onze club hard nodig. Mark, Pim, Tiago en Hrdya, gefeliciteerd met jullie succes. Ik hoop dat jullie schaken heel lang leuk blijven vinden en ik hoop jullie ooit te kunnen begroeten bij de senioren.
  Veel succes in de finale.

  Laten we vooral de begeleidende ouders niet vergeten: bedankt voor al jullie tijd en inspanningen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>