Ecce Homo Ludens VI: De eetclub


Legendarische HMC-partijen, schaakcuriosa, openingsfeitjes en nog veel meer komen aan bod in deze wekelijkse rubriek van René Olthof.
Onze wandelende encyclopedie heeft in zijn computer een hele schatkist aan schaakmateriaal verzameld, die hij nu graag met de lezer van de HMC-website wil delen onder de naam Ecce Homo Ludens. René werkt ook bij New In Chess waardoor hij de toptoernooien op de voet volgt en op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op openingsgebied.
Zie hier de Spelende Mens, op iedere woensdag om 19.00 uur.

Wie tegenwoordig aan 1.b4 denkt bij HMC zal eerder uitkomen bij Eric Merx dan bij Mari van Ooijen, die in aflevering IV van Ecce zo prominent in de schijnwerpers stond.

Eric Merx

Eric haalt het beest heden ten dage nog steeds van stal, maar deed dat 15 jaar geleden ook al met grote regelmaat. Daags voor Koninginnedag 2005 (Beatrix deed in het teken van haar zilveren jubileum Den Haag en Scheveningen aan) leidde het tot een buitengewoon gecompliceerd en leerzaam pionneneindspel waarin Eric pas op het allerlaatste moment struikelde. 

De duur van zijn lidmaatschap gaat al aardig naar de 40. Eric heeft diverse taken en functies binnen HMC vervuld. Ik noem hoofdredacteur van het clubblad en jarenlang TC-lid annex teamleider, zowel van zaterdagteams als in de NBSB avondcompetitie. Daarnaast is hij opperruiter van het BoschRos-toernooi waarvan inmiddels vijf edities hebben plaats gevonden. Om beurten in Hintham en Rosmalen strijden HMC en De Kentering om de felbegeerde wisseltrofee. De Kentering ligt voor…

Het BoschRos!

Eric is ook lid van een minder bekend genootschap binnen HMC: de eetclub!
De leden Roger (1963), Mari (1965), René (1974) en Eric (1983) blinken voornamelijk uit in anciënniteit.

De grote vraag is: wie is de onzichtbare 5e eter? Geen lid van HMC, ook nooit geweest, maar langer op de achtergrond bij de club betrokken dan deze heren.

2 comments to Ecce Homo Ludens VI: De eetclub

  • eric merx

    Hoi René wat een eer dat je mij in deze rubriek voorbij laat komen. En uiteraard
    ken ik het onzichtbare 5e lid. Leuke foto’s trouwens. Ik wist niet eens dat je die destijds genomen had van mij. Kan het kloppen dat ik het partijfragment niet in beeld krijg op de website met het eindspel?

    Ga vooral door met deze leuke rubriek!!!

  • René Olthof

    Inmiddels gerepareerd door de webmaster!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>