Ecce Homo Ludens VII: Jarige job


Legendarische HMC-partijen, schaakcuriosa, openingsfeitjes en nog veel meer komen aan bod in deze wekelijkse rubriek van René Olthof.
Onze wandelende encyclopedie heeft in zijn computer een hele schatkist aan schaakmateriaal verzameld, die hij nu graag met de lezer van de HMC-website wil delen onder de naam Ecce Homo Ludens. René werkt ook bij New In Chess waardoor hij de toptoernooien op de voet volgt en op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op openingsgebied.
Zie hier de Spelende Mens, op iedere woensdag om 19.00 uur.

Zoals LSG-HMC uit het seizoen 2006/07 onze meest iconische Meesterklasse-ontmoeting was, zo geldt dat op KNSB-bekergebied voor HMC-ESV één seizoen eerder.  En er zijn foto’s van!

Vrij in de voorronde van poule D en daarna wonnen Geert, Paul, Niels en Twan van Dubbelschaak ‘97. Tweede voorronde, op 17 februari 2006, dezelfde opstelling. Twan wint, Geert en Paul aan de topborden verliezen. Het is nu aan Niels om 2-2 op het scorebord te brengen. En het ziet er niet goed uit…

Ondersteijn-Sutmuller

2-2!
Het scenario herhaalde zich bij het uitvluggeren. Twan en Niels wonnen aan bord 3 en 4, terwijl Paul Span wederom het onderspit moet delven tegen Jan Vosselman. Het bekerlot van HMC ligt dus in handen van kopman Geert van der Stricht. Bij 2-2 valt het laatste bord af en valt het doek voor HMC. Vraag hem maar eens naar zijn blitz-partij tegen Bas van de Plassche. Dat weet hij vast nog wel…

Daarna verrassend gewonnen van U-Boat Worx (tevoren De Variant uit Breda en zwaar elo-favoriet)  en in de finale van de voorronde ging Stukkenjagers voor de bijl. In mei in Arnhem begon de Final Four voorspoedig met wederom een fortuinlijke zege op LSG en pas in de finale gestuit door ESGOO. Een voorproefje van de vier KNSB-bekers die we later zouden binnenslepen.

Deze foto geeft antwoord op de vraag bij welke club Niels zich op dit moment manifesteert in de schaakwereld. Sinds kort zelfs als voorzitter!

Happy birthday!

3 comments to Ecce Homo Ludens VII: Jarige job

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>