HMC 2 wint en verliest

Bij de eerste online wedstrijd voor de competitie heeft HMC 2 met 5,5-6,5 gewonnen van Amersfoort 1. Al kunnen we claimen dat dit 5,5-8,5 is omdat Amersfoort met een speler minder kwam opdagen dan afgesproken was. Henry kon hierdoor helaas niet meedoen als laagste ratinghouder op chess.com. Ik heb weinig meegekregen van de andere borden omdat ik zelf tegen Tim Grutter een spannende match had. De eerste partij had hij een sterke truc waarmee hij een kwaliteit en een pion won. Ik hoopte het nog dicht te houden daarna, maar hij won toch. In de tweede partij offerde Tim een kwaliteit tegen een pion in de hoop een sterke aanval te krijgen. Die aanval kwam er niet. Tims stukken hielden mijn stelling echter wel in een wurggreep en toen ik wat risico nam om de stelling open te krijgen kreeg Tim 2 verbonden vrijpionnen. Vlak daarna maakte Tim een fout in tijdnood in een lastige stelling.

Ik zal later nog een kort verslag maken van de andere wedstrijden uit de match tegen Amersfoort. Chiel won met 2-0 op bord 2. Derk-Jan speelde 1-1. Gert verloor met 1,5-0,5. Ekko verloor met 2-0. Tommy won met 2-0. Helaas tellen voor de officiële uitslag alleen de bovenste vijf borden mee. Daarom hebben wij met 5,5-4,5 verloren in plaats van met 5,5-8,5 gewonnen.

Uitgebreid verslag volgt!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>