HMC winterkampioen

We zijn de online competitie goed begonnen met 2 ruime overwinningen. We spelen 9 ronde Zwitsers in een Meesterklasse die met enkele eersteklassers is aangevuld tot 12 teams. We werden op de eerste speeldag gekoppeld aan Philidor uit Leeuwarden en LOS uit Groningen. We spelen in teams van 5 met beide kleuren tegen een tegenstander, uiteindelijk is de uitslag net als normaal dus over 10 borden. We wonnen beide matches met 7-3.

De bordvolgorde wordt bepaald door de rapidrating van chess.com. Omdat Martijn Dambacher nog geen rapidpartijen had gespeeld en zijn GM-titel op deze website nog niet had geverifieerd, mocht hij op bord 5 aansluiten met een rating van 800. Daar was het niveauverschil toch groot en hij won al zijn partijen.
Wie ook al zijn partijen won was Geert. Dit was een stuk spannender, maar met weinig tijd was Geert handig en hij won een paar keer op tijd!

Onze nieuwe man was de Portugees José Miguel Margarido. Hij werkt in Eindhoven en had voor het seizoen contact met ons opgenomen omdat hij zocht naar een leuke club in de buurt. Dit leek me het perfecte moment voor zijn debuut! Met 1.5/4 kon hij niet helemaal tevreden zijn, maar in zijn laatste partij gaf hij nog wel even zijn visitekaartje af in onderstaande stelling met zwart:

Wit lijkt hier nog maar 1 pion achter te staan, maar José sloeg toe met 33..Dxd4+!! Na 34.Dxd4 zou 34..Tc1+ volgen met een soort mat achter de paaltjes!

Omdat Siem de enige was met ervaring in het spelen van rapidpartijen op chess.com, nam hij plaats aan bord 1. In beide matches verloor hij de eerste partij met wit en nam hij revanche met zwart.

Zwart staat hier al erg goed, maar Siem wist toegang verschaffing tot de witte koning te verschaffen met de briljante zet 34..Ph4!. Na 35.gxh4 zou mat volgen: 35..Dxe3+ 36.Kxg2 Tf2+ 37.Kh1 Dh3 met mat op de volgende zet. Migchiel de Jong speelde 35.Te1, maar dan volgt ook mat: 35..Tf1+, met weldra mat op g2.

Zelf haalde ik 2.5/4 na enkele moeizame potjes. We staan nu bovenaan in de Meesterklasse, gevolgd door Apeldoorn en LSG met minder bordpunten. Dat gaan enkele spannende matches opleveren op 16 januari!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>