Ecce Homo Ludens XVII: De vlieger


Legendarische HMC-partijen, schaakcuriosa, openingsfeitjes en nog veel meer komen aan bod in deze wekelijkse rubriek van René Olthof.
Onze wandelende encyclopedie heeft in zijn computer een hele schatkist aan schaakmateriaal verzameld, die hij nu graag met de lezer van de HMC-website wil delen onder de naam Ecce Homo Ludens. René werkt ook bij New In Chess waardoor hij de toptoernooien op de voet volgt en op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op openingsgebied.
Zie hier de Spelende Mens, op iedere woensdag om 19.00 uur.

Nee, dit wordt geen rubriek over André Hazes, een van de weinige Nederlandse artiesten met een echte schaaknaam. Meer dan tien jaar heb ik met grote regelmaat foto’s genomen op onze interne competitie. De oudste plaatjes in mijn digitale archief stammen van de clubavond op 24 november 2000, de slotronde van de eerste periode. Ons NBSB-bekerteam speelde in het atrium tegen een Tilburgs viertal. Wat opvalt is dat de tafelschikking in de grote zaal toen al coronaproof was. Wie herkent u trouwens op deze foto’s?

ons NBSB-bekerteam anno 2000

de grote zaal van de ‘oude’ Biechten

Medio jaren 90 zijn we na dertig jaar Wederkomstkerk aan de Rijnstraat verhuisd naar De Biechten in Hintham. In die tijd was er al sprake van dat het sociaal cultureel centrum plaats zou moeten maken voor een verzorgingshuis. Na eindeloos gesoebat is dat er ook gekomen en na de zomer van 2007 namen we met HMC in het laatste jaar van het voorzitterschap van Ben Span intrek in een tijdelijk onderkomen aan de Henri Bayingsstraat in Hintham 300 meter verderop.

komt u binnen

de stelling na 17.Pxd4

Dit is een van mijn lucky shots van dertien jaar geleden. Pas later kreeg ik in de gaten dat ik een opmerkelijke partij had vastgelegd tussen onze twee beste jeugdspelers, die nog steeds deel uitmaken van ons vlaggenschip.

We hebben meer dan drie seizoenen in de voormalige basisschool De Vlieger gezeten. Nu wordt die gesloopt…

Het einde van een tijdperk

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>