HMC zegeviert bij XXL teambattle

Sinds de eerst lockdown wordt er door Govert Pellikaan regelmatig online toernooien op lichess georganiseerd. We hebben met HMC al eens vaker meegedaan, maar nog nooit het zoet van de overwinning mogen smaken. Afgelopen woensdag was het dan zover!

Er speelden zon 200 man mee verdeeld over 30 teams. Net als verleden week hadden we een goede basis met enkele enthousiaste spelers uit het 2de. Deze week hadden we 5 spelers die heel wat punten hadden verzameld, en dit was ruim genoeg voor de winst van het team!

Top 5 scoort 147 punten!

Van elke topscoorder heb ik 1 partij geselecteerd.

Kijk vooral hoe Miguel, dit seizoen nieuw bij HMC, Arthur Pijpers inmaakt met het Marshall gambiet. Liefhebbers van het Hollands kunnen een modelpartij van Martijn naspelen. Onze ‘Little Karpov’ Geert overklaste Vincent Blom op een positioneel uiterst verfijnde manier. Martin rekende tweemaal af met ‘Rambi’, waaronder deze fraaie aanvalspartij tegen het Frans. Zelf ‘beserkte’ ik veel, vaak zonder succes, maar de Wereldkampioene onder 14 jaar wist ik binnen 37 seconde mat te zetten!

1 comment to HMC zegeviert bij XXL teambattle

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>