Helemaal niets in Amsterdam

Na 1.5 jaar mochten we weer plaatsnemen achter de houten schaakborden. Daar keken we met zijn allen naar uit, maar enige zorgen over vormbehoud was er wel. Gelukkig zat het mee vandaag en konden we een klinkende 9-1 bijschrijven!

Een uitwedstrijd in hartje Amsterdam is lastig als je met de auto bent, maar gelukkig waren we goed voorbereid. Zelf koos ik voor een wandeling vanaf Amstel via het Oosterpark.

De Amstel

Het Oosterpark

De match begon met een snelle remise van mij tegen Dimitri Reinderman. Ik volgde een partij van Fridman met zwart en kwam probleemloos uit de opening. Zijn minoriteitsaanval kwam er niet van en in plaats van een veldslag op de koningsvleugel besloten we de vrede te tekenen.

De rest zag er eigenlijk al wel prima uit, al leek Michiel getruct te zijn. Het kleine kwaliteit kon hij gelukkig direct terugwinnen en daarmee de controle over de partij.

Wachten op de rest

Toen ik de fruitsalade had verorberd en weer wat pagina’s verder was in het Elonboek had Martijn inmiddels gewonnen. Martijn moest er weer even inkomen en dacht lang na, maar Hans Ree speelde het eindspel niet helemaal handig en liet Martijn’s lopers te sterk worden.

Eigenlijk lag bij alle andere partijen groot voordeel al op de loer, en dat werd vrij snel verzilverd. Rob, Jeroen, Martin en Michiel wonnen en beslisten de wedstrijd. Jasper remiseerde tegen Wunnink en ging toen nog enkele uren analyseren!

In de groepsapp merkte Fridman ondertussen op dat het scoreverloop erg leek op FC Bayern München – Bochum. Maar waar de Duitsers – zonder Robben en Ribery – bleven steken op 7-0 bleef de HMC-trein doordenderen. Dan leek het meer op Tottenham Hotspurs – Wigan Athletic uit 2009 wat ook 9-1 werd.

Martin had voor zijn analyse ook een mooi plekje gevonden:

Zonnetje

Siem maakte een kwaliteit buit, maar Albert Blees had wel compensatie. Siem hield de boel goed bij elkaar en reageerde goed op de pogingen van zwart om de stelling te compliceren.

Geert kwam zelf met een verslag van zijn partij: “Over mijn eigen partij ben ik niet echt te spreken. Na slecht te staan in de opening kom ik zowaar gewonnen te staan. En dat liet ik nog verzanden naar remise. Tegenstander blunderde ook, waarna ik het oaardeindspel uiteindelijk toch nog won. Het slot was wel mooi.”

Thomas was nog bezig, en het leek erop dat hij in remise moest berusten na de eerder de winst te hebben laten liggen. Hij koos wel de remiseweg waar zijn tegenstander een truc kon proberen, maar daar had Thomas juist al een tegentruc!

Dit bracht de totaalstand dus op 9-1. Een fijne match om te beginnen. Maar op 9 oktober tegen Kennember Combinatie moeten we er gewoon weer staan!

Op de terugweg via Amsterdam Centraal, ook mooi!

De ij

 

 

 

4 comments to Helemaal niets in Amsterdam

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>