Het wonder van Rosmalen

Aan een enerverende 5-5 heeft het eerste team van Den Bosch 1 MP overgehouden.
Na een sportieve match met Kennemer Combinatie werd de vrede getekend. Dat is bij het NK Schaakvoetbal wel eens anders geweest.
Beide teams hadden op enig moment wel hoop op de winst. Wij stonden na een keurige winstpartij van Geert op 1-0 en hadden een ratingoverwicht, terwijl Kennemer met een 4.5-3.5 voorsprong en 2 goede stellingen de winst binnen handbereik had. Maar het wonder van Rosmalen geschiedde toen Siem uit hopeloze positie nog wist te winnen.

Geert pakt het goud bij de bedrijfssportspelen in Athene!

Ik was dit keer niet als eerste klaar. Michiel kwam slecht uit de opening en durfde niet kort te rokeren. Op f8 stond zijn koning ook niet lekker en Eline Roebers kon het snel afmaken. Thomas speelde remise tegen Esper van Baar en Fridman versloeg Tex de Wit, die tot zijn eigen verrassing best lang stand hield. Hiermee stonden we weer 3-2 voor, maar de overige borden zagen er niet echt lekker uit.
Martin leek lang een technisch voordeeltje te hebben, maar zo’n paard is toch best lastig. Uiteindelijk moest hij afwikkelen naar een toreneindspel.
Rob stond best prima, maar liep na een verkeerde inschatting toch achter de feiten aan.

Martijn koos voor de Najdorf Poisoned Pawn variation. Hij had de pech dat Liam dit ook wel aardig kende, maar moet wit niet een zet eerder Le2 doen? Met zetverwisseling kwam het nog wel in een verdedigbare stelling, maar Martijn vond niet de juiste oplossing en kwam in een slecht dame-eindspel. We hoopten nog op remise maar dat zat er helaas niet in.

Alleen Siem en Jeroen waren nog bezig bij een 3.5-4.5 achterstand. Jeroen stond objectief slecht, maar de hoop was dat hij nog van de zwarte velden kon profiteren. Uiteindelijk werd er maar remise overeengekomen. Tegenstander Pieter Roggeveen dacht dat dit wel genoeg zou zijn voor de teamoverwinning. Maar Gerard Rill wist de overwinning toch niet over de streep te trekken. Siem moest 2 kwaliteiten offeren om de vrije a-pion tegen te houden. Zijn tegenstander wist dit aardig onder controle te houden, maar toen Siem de trukendoos opendeed en alles net ongelukkig stond bij wit kon hij toch promoveren en HMC opgelucht ademhalen.

Hiermee zakken we naar de derde plaats. Op 7 november spelen we in en tegen Zuid-Limburg!

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>