7e editie van het BoschRos toernooi 28 mei 2022

Door Eric Merx met foto’s van René Olthof

HMC heeft met een nipte overwinning van 5,5 – 4,5 de Kentering uit Rosmalen verslagen.

Het was kantje boord want bij één partij had ik eigenlijk de overwinning al geteld bij onze tegenstanders, nl bij de onderlinge strijd van Leon ter Beek die met zwart tegen Loek Mosterman een zeer kansrijke winst uit handen liet glippen, waardoor Loek met eeuwig schaak de remise kon veilig stellen. Dus 5 – 5 was een reëlere uitslag geweest.

Joep Smetsers, Leon ter Beek en Ton Snoeren kijken toe.

Eric opent het toernooi dat al voor de negende keer georganiseerd had kunnen worden zei het niet dat de corona pandemie tweemaal roet in het eten gooide. Kentering te versterken. Cees speelt zeer regelmatig intern een potje mee bij de Kentering. Gelukkig konden wij Koos Hendriks laten invallen, die als reserve beschikbaar was. Er deden maar liefst 4 oud HMC leden mee in het team van de Kentering. Dat geeft onze onderlinge verbintenis met de Kentering goed weer.


Ton Snoeren speelde aan bord 1 tegen Caspar Hermeling helaas verloor hij, maar met 200 ratingpunten minder is dat geen schande. Ton had een kwaliteit minder maar wel het loperspaar. Maar Caspar had al een aardig opgerukte vrijpion. Die niet meer te stoppen bleek.


Loek aan bord 2 tegen Leon 0,5-0,5

Tom Fuerstenberg aan bord 3 tegen Koos Hendriks.  1-0
In een materieel gelijk staande stelling bleek de loper van Tom op f6 cruciaal voor de overwinning,er was geen ontkomen aan de dreigende mat aanval met  de toren via de open h-lijn. 1-0


Mari van Ooyen tegen Cees van Zelst aan bord 4, een evenwichtige partij die in remise eindigde.


Johan Knuvers aan bord 5 tegen Henk Mollema 0-1: een scherpe Siciliaan kwam op het bord waarin Henk een fraaie overwinning boekte.

Eric Merx  aan Bord 6 tegen Luigi de Mas 1-0. Een snelle overwinning van Eric tegen onze oud voorzitter van  HMC.  Luigi gaf op zet 21 op na een torenoffer op h7, wegens ondekbaar mat.


Bord 7 Ton Wouters tegen Joep Smetsers 0,5 – 0,5

Bord 8 Ekko Oosterhuis tegen Roel Jongenelen 1-0.
Ekko maakte er een korte partij van hij was als eerste klaar die middag.

Bord 9 Tjeu Zegers tegen Henri Heesbeen 1-0.

Bord 10 Frans Boley tegen Pieter Roos 0-1

Plaatsvervangend teamleider Leon ter Beek overhandigde het BoschRos-beeldje aan de teamleider van HMC. Het beeldje mag weer een jaar bij HMC verblijven. Cees van Zelst was bereid om het beestje voor een jaar onderdak te willen bieden. De tussenstand na 7 rondes is 4-3 in het voordeel van HMC. Volgend jaar hopen we dat de Kentering weer een poging zal doen om het beeldje naar Rosmalen te halen.

1 comment to 7e editie van het BoschRos toernooi 28 mei 2022

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>