Topschaak

HMC Den Bosch is een schaakvereniging waar door plezier en gezelligheid de prestatie en recreatie hand in hand gaan. Met onze top van de jeugdschakers willen we op het hoogst mogelijke niveau spelen. Daarvoor faciliteren we dus buiten de gebruikelijke lessen om veel aandacht om deze jeugdspelers nog beter te maken door extra trainingen aan te bieden.

Deze talentvolle jeugdschaak aspiranten die meedoen op regionaal, provinciaal maar zeker ook nationaal niveau willen we graag de mogelijkheid geven tot extra trainingen en begeleiding, hier is wel een eigen bijdrage aan verbonden.

Twan Burg, die de jeugdopleiding van HMC genoot, versloeg enkele jaren geleden Etienne Bacrot, die in de top 30 van de wereld staat.

Twan Burg, die de jeugdopleiding van HMC genoot, versloeg enkele jaren geleden Etienne Bacrot, die in de top 30 van de wereld staat.

Deze mogelijkheden kunnen worden aangeboden dankzij de inzet van (externe) gediplomeerde schaakdocenten en de voorgaande toppertjes binnen onze vereniging, die de huidige jeugd mede vooruit willen helpen in hun ontwikkeling als schaker/schaakster.

Deze mogelijkheid staat open voor al onze spelertjes van onze jeugdopleiding die minimaal trouw hun lessen en trainingen volgen en hun huiswerk netjes maken.

De definitieve vorm zal ten behoeve van het huidige seizoen nog uitgewerkt worden en dan op deze pagina worden vermeld.