HMC A houdt stand

Afgelopen vrijdag reisde het avondteam af naar Tilburg om tegen King A aan te treden. Vorig jaar was dit nog de kampioenswedstrijd, nu staan we er riant voor, en proberen we zo mogelijk de voorsprong op Stukkenjagers A te vergroten. Vooraf hadden we dit als kritieke wedstrijd aangestipt, en daarom deed Jeroen Bosch weer mee!

Zelf kwam ik slecht uit de opening tegen Jordy Schouten. Hij offerde een pion om een aanval te starten, wat wellicht ook zonder offer had gekund. Ik zette al mijn stukken in de verdediging, en keek vervolgens welke stukken ik kon gebruiken op de vrijgekomen damevleugel. Dat tegenspel ging vlotter dan het breken van mijn verdediging. (voor partij zie onder)
Wilbert begint een vaste speler van het team te worden en neemt daarmee de rol van Guido en Pierre van een paar jaar eerder over. Met doorgaans solide spel een fijne toevoeging aan het team! Tegenstander Mark Haast was net iets te geslepen voor hem, en daarom moesten we accepteren dat King op 1-1 kwam. 
Thomas leek lang iets minder te staan, maar uiteindelijk waren er kansen voor beide partijen. Wie tevreden met de remise moest zijn was dus niet duidelijk, in ieder geval zag Thomas zijn 100% score tenietgedaan worden.
Deze uitslag was voor het team wel zorgwekkend, want Jeroen leek opeens heel slecht te staan in een lopereindspel. Met nog maar 3 minuten te gaan bood hij toch maar remise aan wat Bram, de vriendelijkheid zelve, aannam. Bram legde ook uit dat de stelling gewoon remise was en hoe Jeroen het kan kunnen verdedigen.

Daarmee werd het dus 2-2. Waarschijnlijk hebben we aan de laatste ronde aan 2-2 genoeg tegen de Stukkenjager A, maar eerst thuis tegen de Pion op 20 maart!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>