Beëindiging schaakcompetities 2019-2020

[Bericht KNSB (zie onder voor bericht NBSB)]
Zoals jullie ongetwijfeld weten, heeft de overheid besloten om de maatregelen voor bijeenkomsten en evenementen te verlengen tot 1 juni a.s., en ook de grens van 100 personen te laten vervallen. Op basis van deze nieuwe informatie hebben wij daarom besloten de KNSB-competitie en KNSB-bekercompetitie te stoppen. De resterende ronden zullen niet meer worden gespeeld. Ook alle individuele Nederlandse jeugdkampioenschappen gaan niet door, net als de twee NK’s voor basisscholen (teams en 345). Voor de jeugdkampioenschappen zoeken we nog naar alternatieve data, maar we weten nog niet of dat gaat lukken. Voor de 2 basisschooltoernooien willen wij een alternatief online toernooi organiseren. We hebben de direct betrokkenen inmiddels geïnformeerd.

Het zijn vervelende beslissingen, die we liever niet hadden willen nemen. Beslissingen die zelf ook weer consequenties kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de beslissing over promotie/degradatie in de KNSB-competitie, die we volgende week samen met de regionale bonden gaan nemen. Er is ongetwijfeld meer. We zijn nu druk bezig om alle gevolgen te inventariseren, en zullen in de komende weken bepalen hoe we daarmee willen omgaan.

Ik wil afsluiten met een positieve noot. We zien dat clubs en spelers elkaar al snel online hebben weten te vinden, met nieuwe toernooien en teamwedstrijden. Het is mooi om deze creativiteit te zien, zodat ook in deze uitzonderlijke tijden het schaakleven door kan gaan!

Met vriendelijke groet,

Dharma Tjiam

Directeur

In navolging van de KNSB heeft het NBSB-bestuur besloten om de NBSB-Avondcompetitie, NBSB-Beker A, NBSB-Beker B en de NBSB-Zaterdagcompetitie per direct te beëindigen. De resterende ronden worden geschrapt. Er zullen geen kampioenen aangewezen worden.

In de avondcompetitie vindt er geen promotie of degradatie plaats.
Mocht er volgend seizoen een open plaats ontstaan in de hoofdklasse dan wordt deze plaats opgevuld door het best geëindigde team in de 1e klasse. Een open plaats in de 1e klasse wordt opgevuld door het best geëindigde team uit de 2e klasse. Het best geëindigde team wordt bepaald door de huidige stand te nemen en vervolgens:

  • Het aantal matchpunten te delen het aantal gespeelde wedstrijden.
    • Als dit gelijk is, beslist het aantal bordpunten gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden.
    • Als dit ook gelijk is neemt het bestuur een beslissing.

Met vriendelijke groet,
Erik van Elven
Competitieleider NBSB

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>