HMC A kampioen!

De NBSB heeft besloten dit seizoen voortijdig te eindigen in verband met de corona-crisis. Daarmee krijgt concurrent De Stukkenjagers A geen kans meer om langszij te komen, en kunnen we ons derde kampioenschap in de hoofdklasse op rij aantekenen!

Dit seizoen zijn we niet in gevaar geweest en werd de voorsprong langzaam uitgebreid doordat de concurrenten punten lieten liggen. Tegen SG King werd standgehouden, waardoor we met een prima uitgangspositie de laatste 2 rondes ingingen. Die komen er dus niet meer van.

Dit seizoen speelden we met maar liefst 9 verschillende spelers! Een aantal van hen kun je terugvinden op de foto hierboven.

  • Vice-teamleider Thomas was er altijd bij en scoorde 4,5/5, wat genoeg was om zich topscorer van de hoofdklasse te kronen!
  • Siem doet graag mee, maar heeft een druk schema, zoals het EK waar hij 2de werd. Daarom deed hij maar 1 keer mee en speelde een nuttige remise.
  • Nargiz is een wapen dat we vaak achter de hand houden en soms heel effectief inschakelen. Ze verloor helaas in ronde 1.
  • Twan kon niet meedoen tegen WLC vanwege de ECC, maar was met 4/4 altijd trefzeker, wat op basis van de rating verwacht was.
  • Jeroen is onze joker in beslissende matches. Tegen SG King sleepte hij de 2-2 binnen met een briljant getimed remise-aanbod.

Mischa had een fraai optreden tegen Dubbelschaak. Hij wilde graag met zwart op bord 1 tegen Job de Lange, want hij had 1..g6 voorbereid en naar eigen zeggen leidt dat altijd tot leuke stellingen! Job slaagde er echter in vrij snel al het leven uit de stelling te halen, waarna Mischa toch het gevoel kreeg liever de avond achter de bar door te willen brengen. Het lukte Mischa toch zijn tegenstander te verwarren, zeker toen Job in extreme tijdnood kwam. Toen zijn vlag viel, had Mischa het idee dat die de 40 zetten niet had gehaald. Toen moest er gereconstrueerd worden, wat Mischa al onnodig vond omdat “het toch totaal gewonnen is”. Helaas kon Mischa zijn eigen notatie niet lezen, werd er verder gespeeld, en bleek de stelling toch te houden voor wit. Het publiek was de grote winnaar en Mischa berustte in remise.

Jasper onstnapte bij WLC tenauwernood met remise tegen Guus Bollen, en haalde de winst binnen voor het team! Tegen De Drie Torens won hij van Wilbert Kocken. Altijd fijn om ‘Jappie’ erbij te hebben!

Wilbert ontpopte zich tot vaste kracht, alleen Sinterklaas had hogere prioriteit. Met 2/4 een solide waarde binnen het team.

Daan speelt altijd leuke partijen! Hij speelde dit seizoen zowel in HMC A als in HMC B. Tegen Dubbelschaak kwam hij niet verder dan remise tegen Michel van den Elzen.

Dat brent de eindstand op bovenstaande. Hopelijk wordt volgend seizoen weer net zo succesvol!

1 comment to HMC A kampioen!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>