Tuin der Listen CIV: Gelukkig hebben we Nargiz

Tot en met 6 april geen clubavond, dus deze week in deze rubriek geen aandacht voor een partij uit de interne competitie. Maar gelukkig hebben we Nargiz. Zij is een van de sterke schakers die deelnemen aan de Utrechtse Meesters, georganiseerd door Paul Keres. ( Saillant detail: in het bestuur van deze club zien we twee bekende gezichten: Niels Ondersteijn is voorzitter en Raymond de Rooij secretaris. Ooit waren ze lid van HMC. Dat waren nog eens tijden.) Meer informatie over dit toernooi vind je op de site van Paul Keres onder de tab Toernooien. Lees vooral “De Voorbeschouwing”, waarin Nargiz onder meer zegt dat ze in dit toernooi haar tweede IM-norm probeert te scoren.


Foto gemaakt door René Olthof.

Meer foto’s van deze avond vindt u hier.

Net voor de coronabestrijders konden ingrijpen werd in Utrecht de derde ronde gespeeld. Daarin trof Nargiz de sterkste tegenstander, Peter Lombaers, rating 2383. Een dag later zocht ik tevergeefs naar uitslag en notatie van de partij. ‘s Middags al kwam de oplossing: de alomtegenwoordige en dus ook in Utrecht aanwezige René Olthof stuurde me een mailtje met in de bijlage Nargiz’partij. Zij kreeg een vlijmscherpe variant van het Nimzo-Indisch op het bord, waarvan ik weet dat haar secondant Twan een kenner is. Hoe het haar verging kun je natuurlijk naspelen. De analyses zijn van René.

Mocht je niet weten wat te doen nu de clubavonden vervallen, speel dan ook de volgende partijen na: Leenhouts-Burg, Burg-Wiedenkeller, Vallejo Pons- J.v.Foreest en vooral Giri- Caruana (Tata 2020). (Ze staan alle onder de partij van Nargiz.) Je komt dan nog veel meer te weten over het Nimzo-Indisch met 4.Dc2 0-0 5.e4. Enige studiezin is wel vereist.

Tot ergens in april.
Hartelijke groet,
Kees van Oirschot

2 comments to Tuin der Listen CIV: Gelukkig hebben we Nargiz

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>