Teambattles op Lichess

De laatste maanden zijn er steeds meer online toernooien. Ook met clubs kun je nu aan toernooien meedoen. Zo is er al een soort KNSB-competitie nagebootst. Elke zondagavond wordt er 2 uur snelschaakpotjes gespeeld van 3+2 in het Arena-formaat. Een aantal Meesterklasse teams doen al mee. Zie schaaksite voor de uitslagen in alle klasses. Dit keer deed ik mee bij SG King. In het Arena-formaat telt niet alleen je winstpercentage, maar ook of je meerdere partijen achter elkaar wint, hoe lang je erover doet, en of je ‘Berserkt’. Zo eindigde ik individueel bovenaan met een score van slechts 57%.
HMC zou ook mee kunnen doen in deze clubcompetitie bij voldoende belangstelling. Meld je als HMC-lid in ieder geval vast aan voor ons team! Dit kan via deze link.

De top van de online meesterklasse

In Duitsland hebben ze ook zo’n teamcompetitie, al lijkt die wel open voor buitenlandse teams. Siem had in belangrijk aandeel in het kampioenschap van zijn team “The Nigerian Princes”, een team van internationale talenten, en behaalde zelf ook een goed resultaat door individueel 4e te worden, terwijl Fridman 8e werd. Zie deze link. Op het eind won Siem zelfs in 19 zetten met zwart van Fridman. Op maandag was Fridman wel weer bij de les en plaatste zich voor de halve finale van de HMC Online Top 16.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>