Het Merxiaanse loperpaar

Afgelopen vrijdag was alweer de derde ronde van de eerste periode. Goed om te zien dat we ‘gewoon’ weer kunnen schaken. Wel met enkele maatregelen natuurlijk. Zo speelden Daan en Loek op 2 borden dezelfde partij!

Eric Merx offerde een pion op e5. Hierdoor kon tegenstander Symeon Ioannidis maar lastig zijn ontwikkeling afmaken. Ondertussen werden de lijnen geopend en de witte stukken erbij gehaald. Vooral het loperpaar van Eric maakt indruk in de slotstelling!

In de top van het klassement vinden we Pierre en mijzelf met 15 uit 3. Beide wisten we af te rekenen met een Mollema. Ik kwam erg voortvarend uit de opening in het afruilfrans.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>