Tuin der Listen CV: Twan rekent beter, zelfs beter dan Thomas

Onderstaand diagram laat de stelling zien na 16.Pb5. De witspeler is Thomas Mollema, Twan Burg heeft zwart. Het is de laatste partij voor de groepencompetitie van het eerste semester van vorig jaar. Mijn vraag is: komt de zwarte dame in gevaar of redt Twan zich? De titel boven dit stukje verraadt het al. Een betere vraag is dus: Hoe redt Twan zich? Probeer het uit het hoofd. Voor die taak stond Twan ook.

Zoals je gewend bent kun je de hele partij hieronder naspelen. Met dank aan de zwartspeler voor zijn medewerking.

Tot slot nog een vervelend bericht:  dit is mijn laatste Tuin. Mijn vrouw is ernstig dementerend en het komend half jaar  immobiel door heupproblemen. Alle taken thuis zijn dus voor mijn rekening. Daarbovenop komen de contacten met allerlei mensen uit de zorgsector en dat zijn er velen. Dit alles vreet  zoveel tijd en energie dat ontspannen werken aan deze Tuin er niet meer in zit.

Kees van Oirschot

4 comments to Tuin der Listen CV: Twan rekent beter, zelfs beter dan Thomas

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>