Hrdya Brabants kampioen

Zondag 25 april is Hrdya (spreek uit: Ridde) Brabants kampioen schaken in de E categorie (jeugd t/m 10 jaar) geworden. Het kampioenschap werd op internet gespeeld. Het werd over 9 ronden gespeeld met een tempo van 10 minuten + 5 sec. per zet. Bij het ingaan van de laatste ronde stond Hrdya nog gelijk met Yourui Eric Zhang. Zijn directe belager speelde een onfortuinlijke laatste partij, waardoor Hrdya ongedeeld eerste werd.
Een dag eerder speelde Hrdya (7 jaar oud) ook mee in het kampioenschap in de D-categorie (t/m 12 jaar). Dit kampioenschap werd over 7 ronden gespeeld met een tempo van 15 minuten + 5 sec. per zet. Ook daar speelde hij mee in de top; hij werd uiteindelijk tweede.
Met deze resultaten wist Hrdya een ticket voor zowel het NK in de D- als in de E-categorie te bemachtigen.

Zaterdag speelden ook twee andere jeugdspelers van HMC mee: Boaz speelde met 4 uit 7 een goed toernooi. Voor Sander was dit het eerste officiële toernooi. Hij moest nog wennen en haalde 1 uit 7.

Zondag speelden ook Pim, Tiago, Mark, en Marit mee. Zij hebben allen een leuk toernooi gespeeld.

1 comment to Hrdya Brabants kampioen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>